Säännöt

MUUTOSHISTORIA:
- Julkaistu 8.4.2014
- Muutoksia rengas- ja ikärajasääntöihin 31.5.2014

- Muutoksia sarjan osallistumismaksuun

Lataa säännöt tulostettavassa muodossa (PDF)


 

ROVANIEMEN FOSSIILISARJAN SÄÄNNÖT 2017

Rovaniemen Fossiilisarjassa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia Oulun Formula K-125 ry:n Fossiilisarjan sääntöjä* sekä kansallisia karting-sääntöjä** seuraavassa määritellyin poikkeuksin.
Mikäli näissä Rovaniemen sarjasäännöissä ei ole muuta mainittu, noudatetaan Oulun sääntöjä*.

*) http://aikuiskarting.oulunfk.net/saannot-ja-tulokset
**) http://www.autourheilu.fi/saannot/

Poikkeukset Oulun sääntöihin

Seuraavassa käytetty numerointi viittaa Oulun sääntöjen numerointiin.

1.1. Voimassa olevat säännöt
Sarjassa sovelletaan ensin sarjan omia sääntöjä, sen jälkeen Oulun Formula K-125 ry:n Fossiilisarjan sääntöjä ja sen jälkeen voimassa olevaa AKK-Motorsportin Autourheilun sääntökirjaa.

Ylintä päätösvaltaa käyttää kilpailunjohtaja. Kilpailunjohtajan päätöksistä ei ole vetoomusoikeutta, vaan ne ovat aina lopullisia.

1.2. Tiedottaminen
Kilpailuihin ja sarjaan liittyvä tiedottaminen tapahtuu Rovaniemen Fossiilisarjan Facebook-sivujen kautta (www.facebook.com/fossiilit). Sarjaan osallistuva joukkue tai kilpailija on velvollinen seuraamaan sivuilla tapahtuvaa tiedottamista. Sivun lukeminen ei vaadi Facebookiin rekisteröitymistä.

Tärkeimmistä asioista (esim. kalenteri- ja sääntömuutokset) pyritään tiedottamaan myös sähköpostilistalla. Listalle voi liittyä lähettämällä viestin osoitteeseen roi.fossiilit@gmail.com

1.3.2. Tutustumislisenssit
Tutustumislisenssejä on saatavilla vain etukäteen (n. 2 viikkoa ennen tapahtumaa) erikseen pyytämällä. Tiedustelut sähköpostitse roi.fossiilit@gmail.com.

1.4. Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu erikseen tiedotettavalla tavalla.

1.5. Osallistumismaksut
Sarjan osallistumismaksu on 120 e / joukkue.

• Poikkeus 1: Mikäli joukkue on maksanut osallistumismaksun koko sarjasta Oulun tai Tornion Fossiilisarjaan, joukkue voi osallistua myös Rovaniemen sarjaan veloituksetta.

Osallistumismaksu on maksettava ennen ensimmäistä kilpailua, johon joukkue osallistuu. Osallistumismaksua voidaan sovitella fossiilityöryhmän päätöksellä, mikäli joukkue tulee mukaan kesken kauden.

Talkooalennus: Mikäli joukkue hankkii kauden aikana vähintään yhden toimitsijan Rovaniemellä järjestettävään karting-kilpailuun, karting-leiriin, tai muuhun erikseen ilmoitettavaan tapahtumaan, joukkue saa 50 euron alennuksen seuraavan kauden osallistumismaksusta.

1.6. Harjoituskilpailu
Harjoituskilpailu ajetaan erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

1.8. Sarjan osakilpailut
Osakilpailuissa ajetaan kolme lähtöä, 15 kierrosta kussakin. Englantilainen lähtötapa.

Kilpailupäivä on aina torstai, pois lukien viikonloppukilpailu jonka yhteydessä ajetaan North Cup -osakilpailu*.

*) Rovaniemellä ajettavan North Cup -kilpailupäivän ensimmäinen kilpailu kuuluu Rovaniemen Fossiilisarjaan. Päivän toista kilpailua ei lasketa Rovaniemen sarjapisteisiin. Rovaniemen Fossiilisarjan sarjapisteitä jaetaan kaikille joukkueille, kotisarjasta riippumatta. Mahdolliset North Cup -sarjaa koskevat muut erityissäännöt ilmoitetaan ennen Cupin alkua julkaistavissa Cup-säännöissä.

1.9. Katsastus ja katsastuskortti
Rovaniemen sarjassa ei vaadita katsastuskortin käyttämistä. Katsastushenkilökunnalla on oikeus estää sääntöjen vastaisen tai vaarallisen auton osallistuminen kilpailulähtöihin.

1.17.1 Iltakilpailut Mäntyvaarassa

17.45 Rata suljetaan harjoittelulta, ilmoittautuminen, erien lähtöjärjestykset arvotaan
18.00 Fossiilit: 1. lähtö
18.15 Jässärit: 1. ajovuoro / lähtöjä eri luokissa
18.45 Fossiilit: 2. lähtö
19.00 Jässärit: 2. ajovuoro / lähtöjä eri luokissa
19.30 Fossiilit: 3. lähtö
19.45 Jässärit: 3. ajovuoro / lähtöjä eri luokissa
Kilpailunjohtaja voi poikkeustapauksissa määrätä lisäaikaa lähtöjen väliin huolto- ja korjaustoimia varten. Lähtöaikoja voidaan aikaistaa vain, mikäli se sopii kaikille osallistujille.
Joukkueen ei-ajovuoroiset jäsenet miehittävät lippupisteet välittömästi lämmittelykierroksen alkaessa.

1.17.2. Viikonloppukilpailu (North Cup -osakilpailun yhteydessä) Mäntyvaarassa
Kilpailu ajetaan englantilaisella lähtötavalla. Aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

2.1. Lähtö
Ei poikkeuksia lähtöjärjestykseen viimeisten kilpailuiden osalta.

2.2. Fossiilijoukkue
Kuljettajan tulee olla vähintään 16 vuotta. Ikää laskettaessa käytetään vuonna 2014 täyttyvää ikää. Joukkue voi koostua kilpailussa 1-3 henkilöstä.

Sääntöjen vaatimukset (ikä ja lisenssi) täyttävien varakuljettajien käyttö on sallittu. Varakuljettajaa käytettäessä kuljettajan nimi ja Motorsport ID tulee ilmoittaa tuloslaskentaan ennen lähtöjärjestyksien arvontaa.

2.3.3. Renkaat
Ei rajoituksia kauden aikana käytettävien renkaiden määrään.

2.3.5. Välitykset
Rovaniemellä ajettavissa kisoissa välitys on joko 12:87 tai 11:80.

2.3.7. Kilpailunumerot kartissa
Joukkueet saavat valita kilpailunumeron vapaasti väliltä 52–70. Numero 51 annetaan edellisen kauden mestarijoukkueelle. Mikäli useampi joukkue haluaa saman numeron, on etuoikeus joukkueella, joka on käyttänyt numeroa edellisellä kaudella.